fbpx
0722200875 info@preventimed.nl

Prof. Dr. Herman Pieterse ondersteunt PreventiMed

Professor Dr. Herman Pieterse zal in de rol van adviseur PreventiMed ondersteunen bij het opzetten en begeleiden van het medisch wetenschappelijk onderzoek.

Prof. Dr. Herman Pieterse: Een overzicht

Professor Dr. Herman Pieterse (geboren in 1953) studeerde moleculaire farmacologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij behaalde in 2008 zijn PhD graad aan de Universiteit van Gent. Hij heeft verschillende functies bekleed in het klinisch onderzoek. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen voor Boehringer Ingelheim, Rhone-Poulenc en Ovabloc Europe.

In 1991 heeft hij het adviesbureau Profess Medical Consultancy opgericht en begeleidt sindsdien vele grote bedrijven in de zorg op het gebied van goedkeuring van producten op de markt, klinische ontwikkeling van producten en training van medewerkers. Als ISO 9001 gecertificeerde auditor (IRAC no. AO11064) heeft hij vele klinische onderzoeken en researchinstituten beoordeeld of zij het onderzoek hebben uitgevoerd in overeenstemming met de geldende wetten en regels. Ook heeft hij kwaliteitssystemen voor deze organisaties ontwikkeld.

Professor Dr. Herman Pieterse was lid van de overheidscommissie om nieuwe regels op dit gebied te vertalen naar de praktijk van klinisch onderzoek. Van 2006 tot 2015 was hij medeverantwoordelijk voor de opleiding van klinisch onderzoekers aan zes Universitaire Medische Centra in Nederland en in Gent. Deze trainingen heeft hij ook gegeven in vele perifere ziekenhuizen in Nederland.

In Nederland staat hij als farmaceutisch wetenschapper geregistreerd in het NVFG-register. Sinds 2007 is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Zorginformatie en Zorgadministratie. Van 2010 tot 2013 is hij voorzitter geweest van de Stuurgroep voor de ontwikkeling van een toetsingskader voor niet WMO-plichtig onderzoek in Nederland.

In 2010 is hij benoemd tot parttime-hoogleraar aan de faculteit Farmacologie van de Universiteit van Gent. Zijn specialiteit zijn wetten en regels rond klinisch mensgebonden onderzoek. Op dit gebied geeft hij training en opleiding aan artsen in opleiding, research medewerkers, farmaceuten en bio-medici.

Overige functies:

Adviseur van de Stichting Informatiebeveiliging in de Zorg (IBGZ)
Lid van de redactieraad van het European Clinical Respiratory Journal
Member of the Editioral Board of the European Clinical Respiratory Journal
Collecte coördinator bij het Rode KruisPartner bij drie internationale projecten in de zorg

Lees meer over de Missie of Neem contact op

Pin It on Pinterest