fbpx
0722200875 info@preventimed.nl

PreventiMed Wetenschap: Waar staat PreventiMed voor?

Ineens werd het mij duidelijk waar PreventiMed echt voor staat. De EMS-training van PreventiMed voorkomt dat je in de handen van de “MED” komt. En hiermee bedoel ik in de handen van die zorgverleners die je medicatie willen voorschrijven om risico’s te mijden.

Waar gaat het mis?

In ons Nederland zijn wij de laatste decennia gewend om te veel, te vet en te zoet te eten. De winkels liggen vol met allerlei verleidingen en bijna niemand kan de verleiding weerstaan. Het gevolg is dat bijna iedereen rond de vijftig jaar, maar zelfs vaak nog op jongere leeftijd, te maken krijgt met een hoge nuchtere bloedsuiker, neiging tot hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte.

Het “metabool syndroom”

Als zowel je bloedsuiker te hoog is, je bloeddruk te hoog en je cholesterol te hoog, dan spreken de dames en heren medici van het “metabool syndroom”. Van het slechte cholesterol (dat noemen ze LDL en ook triglyceriden) weten we dat het je bloedvaten kan doen dichtslibben en dan zit je volop in de hart- en vaatproblemen. Uiteraard zijn er bloeddruk-, bloedsuiker- en cholesterolverlagers. Maar aan het slikken van deze medicijnen zitten de nodige nadelen.

Nadelen van bloedsuiker- en cholesterolverlagende medicatie

Wist u dat in de dagelijkse praktijk meer dan 30 % van de patiënten die cholesterolverlagers slikken veel last heeft van spier- en gewrichtsproblemen? En ook de medicatie die je moet slikken om het bloedsuikergehalte naar beneden te krijgen zorgt vaak voor misselijkheid. Wegen de bijwerkingen op tegen de werking van dergelijke middelen? Is het antwoord nee, dan kun je beter de methode PreventiMed volgen. Een methode waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het werkt. Je versterkt je spieren met EMS-training met als gevolg dat het vet rond de organen (visceraal vet) op termijn bewezen vermindert. Dit wordt aangetoond met de DEXA-scanner. Vergeet niet dat dit vermaledijde visceraal vet de oorzaak is van alle hart- en vaatproblemen.

Minder koolhydraten en meer spiertraining

Gecombineerd met een dieet met veel minder koolhydraten (geen suiker in frisdranken, matig alcoholgebruik en minder pasta’s en aardappelen) kreeg ik in ieder geval mijn bloedsuiker en mijn cholesterolgehalte dusdanig naar beneden dat ik er geen pillen meer voor moest slikken. En dat was nu net de bedoeling, want toen ik een paar jaar geleden wel probeerde mijn cholesterol te verlagen met pillen, kon ik na 3 weken nauwelijks nog lopen van de pijn in de spieren in mijn voet. Wat heb je eraan als je niet meer kunt lopen met een goed cholesterolgehalte?

PreventiMed(icatie)

Mijn methode van methode spierversterkende EMS-training van PreventiMed gecombineerd met een koolhydraatarm dieet is mijn sleutel tot succes geweest. Voor mijn leeftijdgenoten met een neiging tot een hoog bloedsuikergehalte, hoog cholesterolgehalte en mogelijk ook een bloeddruk die aan de hoge kant is, is de PreventiMed-methodie een aanrader. Gezond ouder worden is het devies en het liefst zonder medicatie. Daarom hebben ze natuurlijk gekozen voor PreventiMed(icatie).

Heerhugowaard, 20 maart 2017
Herman Pieterse

Pin It on Pinterest