fbpx
0722200875 info@preventimed.nl

EMS-ervaring 16: Mijn EMS-training bij PreventiMed

In opdracht van de minister heeft de Gezondheidsraad de beweegrichtlijnen voor gezond bewegen nader bekeken. Wat blijkt: iedere vorm van activiteit is in orde en dus ideaal om in het dagelijkse leven te integreren. De enige voorwaarde: De ademhaling moet omhooggaan en de polsslag moet worden versneld. Dus traplopen, stevig wandelen en stoeien met de kinderen. Ook mag je in de tuin werken. Tevens wordt aanbevolen om twee keer in de week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Dit is exact wat ik doe bij PreventiMed.

Krachttraining én cardiotraining met EMS

Uw EMS-blogger is in overleg met PreventiMed overgestapt op een cardiotraining aan de hand van het “Stofwisselingsprogramma”. Op deze manier wil PreventiMed aantonen wat het effect is van cardiotraining na een lange periode van krachttraining. Theoretisch zou door de cardiotraining de zuurstofopnamecapaciteit van de spieren worden vergroot en zou de spiermassa beter worden doorbloed. Gunstige bijkomstigheid is dat het vetweefsel zou afnemen door een hoger metabolisme (een ander woord voor stofwisseling) en activatie van het weefsel. Wat wil een mens nog meer!

Het bewegen perfectioneren en vooruit gaan

Ik ben samen met de EMS-instructeur van PreventiMed deze cardiotraining aan het perfectioneren. Nu na 5 lessen is het duidelijk dat deze training anders is dan het originele krachtprogramma. Korte perioden van intensieve bewegingen worden afgewisseld met korte perioden van “relatieve” rust. In die zogenaamde rustperiode maak je stappen met armbewegingen. Wel duurt de training nog steeds 20 minuten. Kortom er is sprake van een ware HITT-training (High Intensity Interval Training).

Op zoek naar bewezen effecten met de DEXA-scanner

Na vijf lessen hebben we geconstateerd dat de ademhaling van groot belang is. Niet alleen om het vol te kunnen houden, maar vooral om gewoon zuurstof naar de spieren te brengen. Na 10 lessen gaan we na of deze cardiotraining voor mij effect heeft gehad op de vetmassa in de buik. De DEXA-scanner van PreventiMed is het ideale instrument om dit aan te tonen. We gaan het zien en we houden zeker vol, want blijven bewegen is cruciaal! Ik zal u te zijner tijd informeren.

Heerhugowaard, 8 september 2017
Herman Pieterse

Pin It on Pinterest