fbpx
0722200875 info@preventimed.nl

Meerdere oorzaken bij de aanmaak van visceraal vet

Leiden EMS-sessies automatisch tot minder visceraal vet? Dit is de meest gestelde vraag wanneer onze klanten bij ons informeren naar de effectiviteit van EMS. Dat is tenslotte terug te lezen in de missie van PreventiMed. Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden, want er zijn meer oorzaken die een rol spelen bij de aanmaak van dit ziekmakende vet. Naast jarenlange inactiviteit van de spiermassa, is bewezen dat een voedingspatroon dat onnodig hoog is in koolhydraten, en dan met name suiker, zorgt voor een toename van het visceraal vet.

Beter in je vel met EMS en voeding

Op 20 oktokber 2016 startte een 43-jarige man bij PreventiMed aan een traject van 1 jaar met één EMS-sessie per week. De man had al jarenlang last van een intense nekhernia en werd na zijn eerste DEXA-scan verrast door een verhoogd visceraal vetniveau van 134. Na een aantal sessies voelde hij zich al snel sterker worden, al bleef zijn nek pijnlijk. Deze pijn vermindere aanzienlijk na enkele maanden, ook werd zijn spierkorset sterker en verbeterde zijn motoriek. In die periode deed hij een paar simpele aanpassingen in zijn voedingspatroon. Bijvoorbeeld minder grote porties en koolhydraten vervangen voor groenten.
Visceraal Vet gehalveerd bij PreventiMed in 1 jaar

50% minder visceraal vet in 1 jaar

Na 6 maanden en ongeveer 25 sessies was het tijd voor de 2e DEXA-scan. Het resultaat was een gigantische daling van het visceraal vet van maar liefst 34%! Daarbij daalde zijn totale vetmassa met bijna 7 kilo. Na 1 jaar was het in totaal 9,5 kilo en is zijn visceraal vet verder gezakt naar 70. Daarmee bevindt hij zich nu ruimschoots onder de risicogrens van 100. Met het oog op de aan visceraal vet verbonden gezondheidsrisico’s (diabetes type 2, hart- en vaatziekten) is dit een uitstekende score. Daarnaast kan hij door de toegenomen spierspanning beter omgaan met zijn nekhernia.
Unieke Visceraal Vetmeter PreventiMed

De methode van PreventiMed

Bij PreventiMed geloven wij in blijvende resultaten door een beweegprogramma te combineren met verbetering van het voedingspatroon. Door de combinatie van EMS-training en een persoonlijk voedingsadvies wordt het voor iedereen mogelijk om het visceraal vet te verlagen én lichamelijke klachten te verminderen. De basis ligt in het exact meten van het visceraal vet en de spiermasa met de DEXA-scanner. Met DEXA wordt meten écht weten.

Wil je jouw voedingspatroon laten analyseren door PreventiMed? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Pin It on Pinterest