fbpx
0722200875 info@preventimed.nl

24 augustus wordt ingegaan op het risico van visceraal vet

In de Hortus Alkmaar op vrijdag 24 augustus verzorgt Lex Houdijk, chirurg in de Noordwest Ziekenhuis Groep in Alkmaar en mede-oprichter van PreventiMed BV, een lezing over de risico´s van te veel visceraal vet. In zijn typischLex Houdijk Hortuse bevlogen stijl deelt hij de in’s en out’s over het visceraal vet. Hij gaat in op de risico’s van visceraal vet, de misvattingen en hoe het hardnekkige vet tussen de organen bestreden kan worden.

Visceraal vet is de reden waarom overgewicht riskant is

,,Obesitas is een groeiend maatschappelijk gezondheidsprobleem. Het aantal mensen met overgewicht is sinds 1980 wereldwijd verdubbeld. De teller staat al op 1,9 miljard mensen. Het risico van overgewicht wordt veroorzaakt door het viscerale vet, dat is het vet dat zich heeft opgehoopt rond de organen. Het is de grote veroorzaker van ziekten als diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker,“ aldus Houdijk.

DEXA maakt visceraal vet meetbaar

De DEXA-scanner van PreventiMed kan het ongezonde visceraal vet rondom de organen meten. Daarnaast geeft het een overzicht van het overige vet en spiermassa verdeeld over het lichaam. Het verminderen van visceraal vet zou centraal moeten staan bij het streven naar een gezonder lichaam.

Aanvullende informatie

Datum: vrijdag 24 augustus 2018
Tijd: 19.30 – ca. 20.30 uur
Kosten: € 7,50 incl. koffie of thee
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639.
Meer informatie: https://www.hortusalkmaar.nl/activiteiten

Pin It on Pinterest