fbpx
0722200875 info@preventimed.nl

Dr. Houdijk roept op om de oorzaak van ziekte te bestrijden

Vrijdagavond 24 augustus gaf Dr. Lex Houdijk, chirurg van de Noordwest Ziekenhuis Groep in Alkmaar en medeoprichter van PreventiMed, een lezing in de Hortus Alkmaar. Zijn verhaal was glashelder voor het publiek. De hedendaagse zorg behandelt de symptomen en niet zozeer de oorzaak van metabole ziekten. De oorzaak ligt in het visceraal vet volgens Dr. Houdijk, het bestrijden van dit vet met gerichte leefstijlinterventies is de oplossing.

Meet met de DEXA-scanner het visceraal vet

De kilo is niet de ziekmakende factor. Het visceraal vet is dat wel en door in een vroeg stadium een verhoging te constateren, kan op tijd de leefstijl van een persoon aangepast worden. Tevens is visceraal vet een heldere maatstaf om te meten of de oorzaak van ziekte bestreden wordt. BMI en buikomtrek zijn foutieve maatstaven om gezondheid of de risico op ziekten aan te kunnen tonen. De DEXA-scanner is de meest nauwkeurige en veilige methode om het visceraal vet correct te meten.

Aanspreken en beperken van suiker is essentieel

Oplossingen voor het toenemende probleem van metabole ziektes als diabetes type-2 heeft Dr. Houdijk ook. Het aanspreken en beperken van de inname van suiker vormt een belangrijk onderdeel van de oplossing. Beperk de inname van suiker door puur een onbewerkt te eten en zoveel mogelijk het eten zelf te bereiden. Met het aanspreken van suiker bedoelt Dr. Houdijk het stimuleren van spieren met behulp van krachttraining. De spieren vormen een onmisbaar onderdeel binnen de vetstofwisseling doordat spieren de suikervoorraad aanspreken.

Met EMS-training sterker en gezonder worden

PreventiMed biedt in de vorm van EMS-training (Electro-Myo-Stimulatie) een ideale methode om de spiermassa in slechts 20 minuten optimaal te stimuleren met professionele begeleiding. EMS-training biedt alle leeftijden en fitheidsniveau ’s de mogelijheid om hun spiermassa te ontwikkelen en de gezondheid en fysieke belasting te verbeteren.

Pin It on Pinterest