fbpx

DEXA-Bodyscan bij PreventiMed

DEXA-scanner: Voor als u echt wilt weten hoe het zit

De unieke DEXA-scanner is een Total Bodyscan die de onderhuidse vetmassa en de spiermassa verdeeld over het lichaam meet. In vergelijking tot andere DEXA-scanners in Nederland, kan de DEXA-scanner van PreventiMed ook het visceraal vet meten. Dit is het ongezonde buikvet rondom de organen. Dit maakt van de DEXA-scanner de meest betrouwbare meetmethodiek om te meten of u gezonder wordt, waar en of vetmassa verminderd en wat het effect op uw spiermassa is.

De techniek achter DEXA

DEXA is een open scanner
PreventiMed maakt gebruik van de nieuwste DEXA-technologie: de gouden standaard voor het meten van de totale hoeveelheid en de regionale verdeling van vetmassa en spiermassa. DEXA staat voor Dual Energy X-Ray Absorptiometry en maakt gebruik van een lage intensiteit röntgenstralen. De intensiteit van deze röntgenstraling is ongevaarlijk en is vergelijkbaar met minder dan 13 uur normale omgevingsstraling in de buitenlucht. In tegenstelling tot een CT-scan, waarbij veel meer röntgenstraling vrijkomt, kan met DEXA veilig meerdere metingen gedaan worden om veranderingen in vet- en spiermassa exact vast te stellen. Alleen als u zwanger bent, wordt uit voorzorg geen meting verricht.

DEXA-meting geeft visceraal vet weer

DEXA is de enige methode waarbij een duidelijke indruk van de hoeveelheid risicovol visceraal vet rondom de inwendige organen wordt verkregen. De harde data kunnen confronterend zijn als het viscerale vet de verhoogde risicodrempel van 100 cm2 of zelfs de ernstig verhoogde risicodrempel van 160 cm2 overschrijdt. Het viscerale vet dient teruggebracht te worden onder 100 cm2. Lees verder op: Visceraal vet en gezondheid.

Hoe verloopt de meting?

De DEXA-scanner bestaat uit een tafel en een beweegbare bovenarm die boven het lichaam in drie richtingen de röntgenstralen opvangt. Via onze kleedruimten komt u direct in de ruimte waar de scanner staat. Voor vrouwen is het raadzaam een topje of T-shirt aan te trekken, omdat een bh verstorend kan werken. De meting duurt een drietal minuten, waarna u zich weer aankleedt.

Direct de uitslag afgedrukt en uitgelegd

Uw eigen PreventiMed DEXA-rapport
De uitslag van de meting wordt direct geprint en in pdf-formaat opgeslagen voor verzending. Als het uw eerste meting is, volgt een uitgebreide uitleg over uw meetgegevens gegeven door onze DEXA-expert. Het rapport biedt u inzicht in meerdere gegevens over vet- en spiermassa, de verdeling hiervan over het lichaam en het vetpercentage. Op een speciale pagina wordt grafisch weergegeven hoe uw lichaamssamenstelling is veranderd ten opzichte van een vorige meting.

Uw gegevens in vergelijking met die van anderen

Het persoonlijke rapport van PreventiMed vergelijkt uw vetpercentage met een referentiegroep van 20.000 personen. Vele mensen verbazen zich over hun totale hoeveelheid vet en visceraal vet ten opzichte van de referentiegroep. Deze gegevens kunt u gebruiken om uw doelstellingen te bereiken.

Bekijk ons prijsoverzicht of Neem contact op

Pin It on Pinterest