fbpx
0722200875 info@preventimed.nl

DEXA-Bodyscan bij PreventiMed

DEXA nu slechts €79,- per scan!

Goede voornemens starten met DEXA. Wil je vooruitgang meten in de vorm van (visceraal) vetverlies of spiermassa-winst, meet het met DEXA. Vanaf nu zijn de DEXA-scans bij PreventiMed tijdelijk €79,- per DEXA-scan (in plaats van €129,-). Goede meten is weten!

Geen wachtlijsten bij PreventiMed!
Bel of mail naar 072-2200875 of info@preventimed.nl voor een afspraak.

Maak een afspraak

DEXA: Voor als u echt wilt weten hoe het zit

De unieke DEXA-scanner is een Total Bodyscan die de onderhuidse vetmassa en de spiermassa verdeeld over het lichaam meet. In tegenstelling tot andere DEXA-scanners in Nederland, kan de DEXA-scanner van PreventiMed wel het visceraal vet meten. Dit is het ongezonde buikvet rondom de organen.

DEXA is een open scanner

Meet de DEXA-scanner van PreventiMed visceraal vet?

DEXA is de enige methode waarbij een duidelijke indruk van de hoeveelheid risicovol visceraal vet rondom de inwendige organen wordt verkregen. De hoogte van het visceraal vet is een harde maat die gebruikt kan worden bij de invulling en naderhand beoordeling van een voedings- en sportschema. Van groot belang is dat het visceraal vet wordt verminderd tot een waarde onder de risicodrempel van 100 cm2. Lees verder op: Visceraal vet en gezondheid.

Welke informatie biedt DEXA mij?

Het persoonlijke rapport van PreventiMed vergelijkt uw spiermassa, vetmassa en vetpercentage verdeeld over het lichaam met verschillende referentiegroepen. Van groot belang om gezond oud te worden is de hoeveelheid spiermassa in het lichaam en hoe dit verdeeld is. DEXA geeft antwoord op de vraag welke delen van het lichaam meer training kunnen gebruiken en of er sprake is van een verschil in spiermassa tussen de linker- en rechterzijde van het lichaam.

Kan ik met DEXA meten of mijn voedings- en sportschema effectief is?

De persoonlijke waarden die bij eerdere scans bij PreventiMed gemeten zijn, worden vergeleken met de laatste meting. DEXA geeft dan ook het definitieve antwoord of er sprake is van gezondheidswinst in de vorm van minder visceraal vet. Tevens geeft DEXA antwoord op de vraag of er sprake is van minder vetmassa of juist minder spiermassa.

Visceraal vetafname weergave

Het DEXA-rapport geeft grafisch en in data de voortgang weer.

Meet de DEXA-scanner van PreventiMed ook botdichtheid?

Is het uw doel om de status van de botten te meten, dan raden wij aan om een DEXA-meting aan te vragen via de huisarts. Want hoewel de DEXA-scanner in het ziekenhuis hetzelfde apparaat is, voeren wij een ander soort meting uit. Hoewel deze meting wel een goede indicatie van de status van de botten weergeeft, is het geen resultaat op basis waarvan een (huis)arts definitieve conclusies kan en mag trekken.

Welke techniek zit achter DEXA?

PreventiMed maakt gebruik van de nieuwste DEXA-technologie: de gouden standaard voor het meten van de totale hoeveelheid en de regionale verdeling van vetmassa en spiermassa. DEXA staat voor Dual Energy X-Ray Absorptiometry en maakt gebruik van een lage intensiteit röntgenstralen. De intensiteit van deze röntgenstraling is ongevaarlijk en is vergelijkbaar met minder dan 13 uur normale omgevingsstraling in de buitenlucht. In tegenstelling tot een CT-scan, waarbij veel meer röntgenstraling vrijkomt, kan met DEXA veilig meerdere metingen gedaan worden om veranderingen in vet- en spiermassa exact vast te stellen. Alleen als u zwanger bent, wordt uit voorzorg geen meting verricht.
Uw eigen PreventiMed DEXA-rapport

Hoe verloopt de meting bij PreventiMed?

De scanner bestaat uit een tafel en een beweegbare bovenarm die boven het lichaam in drie richtingen de röntgenstralen opvangt. Via onze kleedruimten komt u direct in de ruimte waar de scanner staat. Voor vrouwen is het raadzaam een topje of T-shirt aan te trekken, omdat een bh verstorend kan werken. De meting duurt een drietal minuten, waarna u zich weer aankleedt.

Ontvang ik gelijk de uitslag?

Na de meting ontvangt u direct een uitgebreide uitleg over uw meetgegevens gegeven door onze expert. Vervolgens wordt de uitslag van de meting direct geprint en in pdf-formaat verstuurd naar de klant. De losse afbeeldingen uit het rapport worden ook doorgestuurd.

Maak een afspraak  of Bekijk ons prijsoverzicht

Pin It on Pinterest