Dexa Bodyscan

Volledig inzicht met whole body meting

We laten je zien welke meetgegevens het belangrijkste zijn om de gezondheid van je lichaam te leren kennen. Ga niet meer op de weegschaal staan, vergelijk jezelf alleen met jezelf en vergeet BMI! Een DEXA-scan laat zien hoe het écht zit met je lichaamssamenstelling, de hoeveelheid visceraal vet en de verdeling van spiermassa over het lichaam.

DEXA staat voor 'Dual Energy X-ray Absorptiometry' en is een zeer betrouwbare meting waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen spierweefsel, vetweefsel en botten. Dit komt doordat DEXA meet met lichte röntgenstraling. De intensiteit van de straling van één scan is ongevaarlijk en kun je vergelijken met straling die je krijgt van een dag buiten lopen. Het kunnen onderscheiden van lichaamsweefsel geeft meer betrouwbaarheid over je gezondheid dan een (bio-impedantie) weegschaal of een huidplooimeter.  

Tijdens de afspraak krijg je te horen wat de gemeten resultaten betekenen voor je gezondheid. Ben je gezond of is het belangrijk om je leefstijl aan te passen? Wij informeren je wat er nodig is om naar een gezonder lichaam toe te werken.

*Wij mogen helaas geen botdichtheidmetingen doen met de Dexa Bodyscan. We verwijzen je graag door naar de Noordwest ziekenhuisgroep.

Enige met vergunning in nederland

PreventiMed is de enige aanbieder in Nederland met een vergunning van het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor het uitvoeren van Whole-Body metingen met een DEXA-scan in het kader van Medisch Wetenschappelijk Onderzoek. Wij benadrukken het belang van een goede meetmethode om preventief gezondheidsrisico's in beeld te brengen zodat mogelijke leefstijlinterventies op tijd worden aangeboden. Met DEXA is het mogelijk onderscheid te maken tussen botten, spieren en vetmassa en de locatie in het lichaam. Elk lichaam is uniek en tijdens een afspraak krijg je te zien en te horen hoe jouw lichaam is samengesteld. Het bedrijf PreventiMed is een spin-off voortkomend uit een subsidie project vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) 2013-2016

Geen wachtlijst

Wanneer je contact opneemt voor een DEXA scan kun je vaak al binnen een week terecht. Een doorverwijzing van een specialist is niet nodig.

Gouden standaard

DEXA is de gouden standaard voor Whole Body metingen. Wij maken onderscheid tussen botmassa, spiermassa en vetmassa in het lichaam.

Direct resultaat

Na de scan krijg je direct uitleg over de gemeten waarden van jouw lichaam. Vervolgens krijg je uitleg over de betekenis van die waarden en is er ruimte om vragen te stellen.

Ja, bel mij voor een DEXA-scan!

Wanneer je een verzoek doet voor een DEXA-scan nemen wij binnen 2 werkdagen telefonisch of via e-mail contact met je op. Dan plannen we een afspraak in en sturen we je een bevestiging. Geef een toelichting als je een specifieke vraag hebt over DEXA.


Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates, acties en nieuws over PreventiMed.
© 2020 PreventiMed, All Rights Reserved.