EMS-training bij PreventiMed Alkmaar

EMS-training bij PreventiMed

EMS en DEXA: een krachtig koppel

Om uw gezondheid te verbeteren is het belangrijk om krachtige spiermassa te ontwikkelen. De meest effectieve manier om dit te bereiken is door Electro-Myo-Stimulatie (EMS). Het resultaat van EMS wordt zichtbaar in een afname van het risicovolle viscerale vet in uw lichaam en een toename van uw spierkracht en spiermassa. De verdeling en de verandering van de vetmassa en spiermassa in uw lichaam maken wij zichtbaar met de DEXA-scanner (lees verder: Visceraal vet, DEXA en gezondheid).

Waarom EMS bij PreventiMed?

Nieuwste EMS-apparatuur van Miha Bodytec bij PreventiMed

  • EMS staat voor Electro-Myo-Stimulatie. Het is de meest effectieve methode om alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd te trainen.
  • Een sessie van 20 minuten staat gelijk aan 3 uur intensieve krachttraining.
  • EMS vergroot in korte tijd de spieractiviteit van uw hele lichaam met een intensieve stimulus die diepliggende spiervezels bereikt.
  • Tijdens elke sessie krijgt uw begeleiding van een gecertificeerde begeleider.
  • PreventiMed werkt met de nieuwste technologie van Miha Bodytec.
  • De toename van spiermassa bij krachttraining kan groter zijn dan het verlies aan (visceraal) vet.
  • Spierstimulatie is van groot belang bij het optimaal opnemen van voedingsstoffen door het lichaam.

EMS is toegankelijk voor iedereen

Het niveau van iedere sessie wordt door de gecertificeerde begeleider afgestemd op uw eigen fitheidsniveau. U heeft geen bewegingservaring nodig om een sessie te kunnen volgen en na afloop van een sessie heeft u maar liefst 90% van uw spiermassa geactiveerd. Het verbeteren van gezondheid door spierstimulatie is daarom voor iedereen een haalbaar doel geworden.

De techniek achter EMS

Bij PreventiMed werken we met de Miha Bodytec. De Bodytec geeft uw spieren een signaal dat te vergelijken is met het signaal dat uw hersenen via de zenuwbanen geven om de spieren te laten bewegen. Het lichaam maakt dan ook geen onderscheid tussen het signaal uit de hersenen of een extern signaal (stimulatie van de Bodytec).
EMS bij PreventiMed voor iedereen mogelijk
Het signaal spant alleen de skeletspieren aan, waardoor dit niet schadelijk is voor het hart of andere organen. Het signaal spant de diepliggende spieren aan (contraheren). Door het grote aantal spiervezels dat hierdoor bereikt wordt, doet u in korte tijd een zeer effectieve krachttraining.

Hoe verloopt een EMS sessie

U maakt een afspraak voor een EMS sessie bij PreventiMed. Voor de eerste sessie worden een aantal relevante vragen gesteld gericht op uw leefstijl en om eventuele gezondheidsklachten in kaart te brengen. Bij twijfel of EMS voor u geschikt is, kan de begeleider medisch advies inwinnen. Een sessie kan niet gevolgd worden door mensen met een pacemaker of bij zwangerschap.

U krijgt van ons een kledingset (zwarte onderkleding) die het signaal van de Bodytec de beste geleiding geeft. U krijgt van de begeleider van PreventiMed een vest met armbanden, beenbanden en een heupband. Zo worden tegelijkertijd de armen, borst, buik, bovenrug, onderrug, benen en billen bereikt. In 20 minuten ervaart u een unieke manier van krachttraining, zonder dat u daar moeite voor hoeft te doen.

Neem contact op met PreventiMed voor meer informatie over EMS, de gratis proefsessie en de diverse pakketten die wij aanbieden.

Bekijk ons prijsoverzicht of Neem contact op

Pin It on Pinterest