Over Preventimed

PreventiMed is een klein bedrijf met grote ambities. Wij geloven dat een betere gezondheid voor iedereen mogelijk is door preventie. Ieder mens kan een gezonde leefstijl ontwikkelen, maar weet vaak niet hoe. Bewegen, meten, voeding, rust, stress zijn onderdelen van ieders gezondheid. Wij zoeken steeds naar de laatste wetenschappelijke inzichten om deze onderdelen te verbeteren. Deze passen we toe in onze begeleiding. Dan worden we minder afhankelijk van zorg bij ziekte en bereiken we meer met gezondheid door preventie. 

Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van onze kennis op het gebied van preventie, leefstijl en gezondheid. Ruim 1200 mensen hebben ervaring met onze dienstenverlening en veel bedrijven hebben medewerkers door ons laten begeleiden. Dit doen wij voornamelijk vanaf ons hoofdlocatie in Alkmaar, maar veel van onze diensten zijn op locatie aan te bieden.

Medisch en Wetenschap

Medische kennis en wetenschappelijk onderzoek vormen de basis van al onze activiteiten. Ons netwerk van artsen, onderzoekers en zorgprofessionals wordt actief ingezet om onze kennis te vergroten en door onze trainers te laten toepassen in de praktijk.

Onderscheidend is dat PreventiMed de enige organisatie in Nederland is met een vergunning van het Ministerie VWS voor het uitvoeren van DEXA Whole Body metingen in het kader van Medisch Wetenschappelijk Onderzoek. 

Onze leefstijlprojecten worden doorlopend geëvalueerd door middel van rapportages en evaluatie. Zo is het mogelijk om de resultaten van het project inzichtelijk te maken en daar conclusies aan te verbinden.

EMS in ontwikkeling

PreventiMed gebruikt EMS (Electro Musculaire Stimulatie) om krachttraining aan te bieden. Krachttraining is essentieel voor het opbouwen van gezonde spiermassa. Spieren zijn het belangrijkste onderdeel van het lichaam voor het opnemen van voedingsstoffen, het leveren van energie en het ondersteunen van het bewegingsapparaat. 

De ontwikkeling van EMS staat nooit stil en met onze EMS-specialisten zoeken we steeds naar nieuwe manieren om onze klanten in beweging te brengen. De invulling van elke EMS-sessie is 'veelzijdig bewegen'. De sessies zijn voor ieders fitheidsniveau toegankelijk en staan onder begeleiding van onze enthousiaste trainers. 

Per periode van het jaar leggen we de nadruk op andere spiergroepen zodat het lichaam steeds op nieuwe manieren moet leren omgaan met weerstand. Zo wordt de belastbaarheid van de spieren vergroot. Elke sessie is een mix van inspanning, ontspanning, plezier, concentratie en inzet!

Toegankelijk voor iedereen

Er is een grote groep klanten die al jaren bij ons traint. In deze groep zit grote variatie met betrekking tot doelen, klachten, leeftijd, beweegervaring, leefstijl, motivatie en achtergrond. We proberen van elke klant een ambassadeur te maken. We vinden het belangrijk dat je met plezier naar ons toe komt en voldaan de deur uitloopt. Wanneer je ons een wekelijkse plek in je agenda geeft, dan ga je ervaren dat onze diensten resultaat opleveren. Veel klanten kunnen bevestigen dat DEXA en EMS helpen bij het verkrijgen van een gezonder en sterker lichaam.

Het is mogelijk om één of twee keer per week een EMS-sessie te doen. Met beide frequenties zijn gezondheidsdoelen te behalen. Resultaat meten met de DEXA heeft pas zin na een paar maanden. De resultaten van je leefstijlverandering zijn afhankelijk van het aantal aanpassingen en hoe je dit hebt aangepakt. Onze klanten hebben hier ervaring mee en het is leuk om ervaringen te delen. 

Jouw 
Voordelen

COVID

Wij hebben voldoende ruimte en er zijn beperkt mensen tegelijkertijd binnen. Volg het protocol door handen te ontsmetten en afstand te houden. Trainers dragen een mondkap.

Schone locatie

Er wordt extra aandacht besteed aan het schoonmaken en ontsmetten van onze DEXA-scan, trainingsruimte, kleedruimte, attributen en EMS-kleding.

Coaching

Door onze medische kennis en opgeleide professionals kunnen wij je optimaal coachen om bewegingen goed uit te voeren. Zo kun je zelfs met weinig beweegervaring veilig trainen.

Variatie

Geen training is hetzelfde en na enkele EMS-sessies kun je al vooruitgang voelen. Een sterker spierkorset gaat je ondersteunen in het dagelijks leven.

Online Bereikbaar

Wanneer je bij ons komt trainen kun je via de app of de website afspraken maken. Persoonlijk, via email of telefoon kan natuurlijk ook. DEXA rapporten worden digitaal toegestuurd en zijn altijd toegankelijk. 

Motivatie

Samen trainen is veel leuker. Je kunt samen altijd met je partner, vriend, vriendin of collega trainen. Goed voor de motivatie en de productiviteit.


Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates, acties en nieuws over PreventiMed.
© 2020 PreventiMed, All Rights Reserved.